Popravilo pečice v Novi Gorici

Servis v Novi Gorici lahko naročite za več vrst in različnih modelov peči. Samostojne ali vgradnje, enojne ali dvojne, gospodinjske ali gostinske, konvekcijske ali konvencionalne, plinske ali električne, notranje ali zunanje peči. Pečica je v bistvu komora z regulirano temperaturo, ki uporablja toploto za pečenje, cvrtje ali kuhanje hrane. Zaradi varnosti in energijske učinkovitosti je pomembno, da je pečica vedno v dobrem stanju. Za to pa poskrbite lahko največ vi in vaš serviser. Kvalitetno pečico je namreč smiselno servisirati, ker ni nujno da prinašajo novejši modeli tudi boljšo izkušnjo.

Kako lahko sami vzdržujete pečico?

Najmanj, kar morate narediti za redno vzdrževanje pečice je, da jo po vsakem pečenju in uporabi počistite. Zamščena pečica bo postopoma izgubljala zmogljivost in snovi v nabranih oblogah (pepel pomešan z maščobo) bi lahko predstavljali nevarno gorljivo snov ob velikih temperaturah pečenja. Redno vzdrževanje doma mora vključevati naslednje točke:

 • Preverite tlak plina (če imate plinsko pečico). Slab plinski tlak poslabša proces ogrevanja.
 • Uporabljajte ustrezna maziva za mazanje tesnil vrat in oljenje tečajev. Škripajoča vrata peči so znak slabega vzdrževanja.
 • Naoljite tudi notranji ventilator. Preberite navodilo proizvajalca peči tudi v delu, kako vzdrževati ventilator. V nekaterih primerih ni potrebe oljenja ležajev, vendar veliko modelov pečic zahteva mazanje ležajev motorja ventilatorja na vsakih šest mesecev.
 • Redno čistite pečico. Zlasti notranjost. Deli, ki so vam dosegljivi z roko in celo ventilator so kandidati za očiščenje. Nekatere pečice že imajo samoočiščevalno funkcijo, imenovano piroliza. To pomeni, da se pečica segreje na visoko temperaturo, ki razpeče vse neželene organske obloge. Po pirolizi odstranite pepel z dna pečice.
 • Omogočite pravilen pretok zraka, da se izognete prekomerni vročini. Odstranite predmete okoli zunanjosti pečice,ki bi lahko zavirali izpuh vročega zraka iz pečice.
 • Preverite varovalke in elektroniko. Ali so varovalke pečice šibke? Ali ima pečica pravilno napeljavo? Po potrebi naj serviser preveri stanje elektronike pečice.
 • Preverite položaj pečice. Če pečica ni uravnotežena, se hrana lahko preliva, ventilator pa ima težave z uravnovešenim vrtenjem.

Ob rednem pregledu vsakih šest mesecev se bo podaljšala življenjska doba vaše peči. Prav tako bo račun za plin ali elektriko, ker veliko rokavic s pečico povzroči nepotrebno porabo energije. Pečica je ena izmed največjih porabnikov energije med gospodinjskimi aparati in lahko doda do 20% k višji porabi energije, če se ne vzdržuje pravilno. S servisiranjem in preprečevanjem napak v delovanju svoje račune za energijo znižali in podaljšali življenjsko dobo pečice.

Pogoste težave s pečicami

Iz naše izkušnje na terenu so pogoste težave s pečicami, s katerimi se soočajo gospodinjstva. Poleg rednega vzdrževanja vaše pečice lahko sami veliko postorite s tem, da pokličete serviserja za popravilo pečice, ko se pojavijo težave. Serviser vam bo pomagal pri najpogostejših težavah:

 • Pečica ne greje zadosti, tudi če čakate dlje časa. Vzrok za slabše delovanje so električni grelni elementi. Serviser bo hitro identificiral vir napake in poskrbel, da bo določil pravilne nadomestne dele, ko pride na vašo lokacijo. Iz naših izkušenj je neprimerno cenejše popraviti pečico, namesto da jo zamenjamo z novim.
 • Temperatura ni ustrezna in se ne ujema s programirano temperaturo. V primeru, da termostat ne deluje pravilno, morate počakati dlje, da pečica doseže zahtevano temperaturo ali pa z ogrevanjem preneha prezgodaj. Ponavadi je potrebno izvesti kalibracijo pečice ali zamenjati termostat (odvisno od modela pečice).
 • Iz pečice se kadi. Ponavadi je težava v umazanijo oziroma oblogami živil v notranjosti pečice. Premalo pogosto čiščenje regulatorja pečice lahko povzroči premaz na notranji strani, ki ga je zelo težko očistiti. Če dim povzročijo drugi dejavniki, jih bo serviser identificiral in poskrbel, da bo pečica še naprej delovala brez dima.
 • Vrata se ne zapirajo na tesno. Obrabljena tesnila ali težave s tečaji preprečujejo normalno odpiranje in zapiranje vrat pečice. Ponavadi jepotrebno najprej preveriti, ali je problem povzročen z maščobnimi oblogami, ki jih je možno odstraniti. Nato preverimo mehanske dele in jih po potrebi nadomestimo z novimi.


Poišči popravilo pečice v bližini mest:

Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj, Postojna, Koper, Nova Gorica, Novo mesto, Murska Sobota, Krško