Dostava hrane in pijače

Dostava hrane in pijače je priročen način, da si z uporabo spletne aplikacije naročite raznovrstno hrano popularnih svetovnih kuhinj na dom, v službo oziroma na željeno lokacijo , ki jo posamezen ponudnik z dostavo pokriva. Dejstvo je, da se koristi predvsem v primeru, ko si zaradi pomanjkanja časa in različnih obveznosti obroka ni mogoče kvalitetno pripraviti. Naročilo hrane se uporablja ob različnih praznovanjih doma in v službi. Dostavo hrane na dom se v obliki vsakodnevnega kosila poslužuje tudi vedno več starostnikov. Plačilo hrane je možno ob dostavi z gotovino ali kartico, v času različnih virusov pa je priporočljivo plačilo pri samem naročilu preko spletne aplikacije. S tem je dostava hrane brezkontaktna.

Dostava hrane.
Dostava hrane in pijače se koristi predvsem v primeru, ko si zaradi pomanjkanja časa in različnih obveznosti obroka ni mogoče kvalitetno pripraviti. Veliko se naroča hamburgerje.

Brezkontaktna dostava hrane 

Brezkontaktna dostava hrane je najbolj varen način dostave, ki nas v času novodobnih virusov varuje pred okužbo. Pri brezkontaktni dostavi ima dostavljalec, v izogib okužbe, rokavice in masko. Ob dostavi uporabi tudi razkužilo za roke. V praksi to pomeni, da ni nobenega stika med stranko in dostavljalcem hrane. Kupec iz varnostne razdalje prevzame hrano, ki jo dostavljalec na dogovorjenem mestu pusti pred vrati. Večina restavracij , ki hrano ponujajo preko spletnih aplikacij, onemogoča plačilo ob dostavi. Plačilo je možno izključno ob naročanju hrane preko spletne aplikacije.

Koliko traja dostava hrane na dom ?

Čas dostave hrane na dom je odvisen od različnih stvari. Če naročate v času kosila lahko pričakujete, da hrana zaradi povečanih naročil ne bo dostavljena tako hitro kot ste jo navajeni dobiti popoldne ali zvečer. Da bi bila hrana dostavljena hitro vedno več dostavljalcev, v večjih mestih, zaradi gneče v prometnih konic za prevoz uporablja motor ali kolo. Kdaj bo hrana dostavljena na dom je odvisna tudi od same dinamike vožnje dostavljalca, njegove iznajdljivosti, poznavanje ulic in samega kraja. Nekatere picerije vam pice z dostavo ne zaračunajo, če ta ni dostavljena v dogovorjenem času.

Ali je hitra prehrana zdrava?

Hitra prehrana je lahko zdrava, če izberemo uravnotežen obrok dodatno obogaten z vitamini, zelenjavo in vlakninami. Primankovanje teh lahko slabo vpliva na naše počutje in splošno zdravje. Če hočete zdrav obrok si lahko naprimer naročite piščanca z rižem, polnozrnate testenine, solato, vegansko pico, goveji hamburger z polnzornato štručko. Večina ponudnikov hrane z dostavo imajo v svoji ponudbi tudi zdrave jedi.

Dostave zdrave hrane.
Če želite zdrav obrok si lahko naročite mešano solato.

Dostava kosil na dom

Dostava kosil na dom je primerna predvsem za starejše ljudi, ki živijo sami in si kosila zaradi smotrnosti vsakodnevno ne kuhajo. Dostavljalec hrane jim vsak dan (tudi med prazniki) ob dogovorjeni uri pripelje kosilo na njihov dom. Dostavljajo navadna, dietna ali prilagojena kosila za sladkorne bolnike. Hrano dostavljalec oziroma zaposleni doma starejših občanov pripelje zunanjih uporabnikom z vozilom v posebnih termo posodah, zato starostnikom kosila ni potrebno še enkrat pogrevati v lastni posodi.

Italijanske jedi : dostava pic, lazanj, testenin

Italjanske jedi je možno naročiti  pri picerijah , ki dostavljajo na dom in restavracijah, ki ponujajo italjansko hrano. Najbolj popularne so pice. Ponudba je raznolika; od navadnih, vegetarjanskih pa vse do mehiških in morskih. Pri naročilo lahko izberete pico narejeno iz navadnega, polnozrnatega ali konopljinega testa ter testa za pico, ki vsebuje brezglutensko moko. V nekaterih picerijah ponujajo možnost, da sestavine ob naročilu poljubno dodate. Naročate lahko po obsegu manjšo, srednjo ali večjo “družinsko” pico ter na pol prepognjeno (calzone). Različne lazanje ter testenine z dodatki ponujajo predvsem picerije in špagetarije , ki dostavljajo hrano na dom.

Klasična pica dostava na dom
Italjanske jedi je možno naročiti pri picerijah, ki dostavljajo na dom in restavracijah, ki ponujajo italjansko hrano. Najbolj popularne so pice.

Dostava hrane iz restavracij

Dostava hrane iz restavracij je v tem času priljubljen način naročanja in prevoza različnih gurmanskih specialitet odličnih kuhinjskih mojstrov do vašega doma, ko začutite lakoto in nimate časa, da bi si obrok doma sami pripravili. Veliko uveljavljenih restavracij se odloča, da za dostavo njihove hrane poskrbijo zunanji Ehrana in Wolt dostavljalci. Te so učinkoviti, prijazni in hitri.

Katere so aplikacije in spletne strani za dostavo hrane?

Ehrana.si

Pri njih je možno naročiti dostavo hrane preko spletne ali mobilne aplikacije. Nekateri ponudniki omogočajo poleg plačevanja s kartico in gotovino ob dostavi tudi plačilo preko Valu (Moneta), mBills ali za študente s študenskim bonom.  Ko se registrirate v sistem Ehrana (storitev je breplačna) iz seznama izberete željeno restavracijo ter hrano in oddate naročilo.  Po oddaji naročilo se ta preko sistema pošlje osebju v restavraciji, ki vam v nekaj minutah vašo naročilo tudi potrdi. Uporaba sistema naročanja pri Ehrana.si je enostavna in je plod mladih slovenskih programerjev.

Wolt

Wolt je spletno mobilna  platforma za naročanje in dostavo raznolike hrane iz restavracij do vašega doma ali v pisarno. Wolt je možno uporabljati trenutno le v Ljubljani. Plačilo je možno le s kreditno kartico ob naročanju. S pridobitvijo novih članov vam podarijo dodaten bonus v obliki digaltnih kuponov, ki jih je možno vnovčiti ob naslednjih naročilih hrane. Wolt dostavljalci se trudijo se, da je je vsa hrana dostavljena do 40 minut od oddaje naročila. Ko naročiti hrano preko Wolt-a ta pošlje vaše naročili restavraciji preko internega sistema in vam vaše naročilo tudi potrdi. V živo lahko preko Wolt mobilne aplikacije spremljate potek dostave, ki kaže premikanje dostavljalca hrane na zemljevidu mesta vedno bližje vaši lokacij.

 


Poišči z hrana povezane storitve : Dostava pijače, Dostava rib, Dostava zdrave hrane, Dostava sladic, Dostava sadja, Dostava solat, Dostava hitre hrane, Dostava hamburgerja, Dostava juhe, Dostava kosila na dom, Dostava iz restavracij 1, Dostava kitajske hrane, Dostava italijanske hrane, Dostava gob, Dostava jedi iz žara, Dostava lazanje, Dostava vegetarjanske hrane, Dostava veganske hrane, Dostava prehrambenih izdelkov na dom, Dostava iz tržnice, Dostava iz kmetij, Dostava čokolade, Dostava živil, Dostava malic, Dostava mehiške hrane, Dostava hrane za upokojence, Dostava hrane ponoči, Dostava hrane za otroke, Dostava japonske hrane, Dostava hrane za zabavo, Dostava za piknik, Dostava zelenjave, Dostava hrane v službo, Dostava hrane v šolo, Dostava hrane na fakulteto

Poišči dostava hrane in pijače v bližini mest:

Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj, Postojna, Koper, Nova Gorica, Novo mesto, Murska Sobota, Krško