Dostava

Dostava blaga, tehničnih stvari, hrane iz trgovine na vaš dom  v pisarno ali katerikoli drug naslov je v posebnih primerih najboljši način nakupa. Predvsem, ko nimamo časa, smo v karanteni ali pa kupujemo na spletni trgovini, bo naročilo do nas najhitreje prispelo po dostavi. Hkrati pa bomo pogosto lahko vnaprej poznali točno uro dobave. Dostavljalci vas bodo vedno pol ure pred dostavo poklicali, da boste , kamor vam morajo dostaviti paket, zagotovo doma.

Kaj lahko dostavijo na dom?

Dostavne in kurirske službe, pošta, DHL, DDP ali posamezni trgovci, ki jim je osnovna storitev, dostavljajo naslednje stvari:

Dostava hrane
Hrana je najbolj pogost predmet dostave. Naročila hrane spremejajo ponudniki večinoma on-line prek spletna in mobilnih aplikacij, dostava pa je v roku 1 ure ali prej. Dostavljajo različne vrste hrane, pijač, sladic in živil – tako iz restavracij s hitro prehrano kot tudi iz trgovin z živili in delikates.
 • hrano in pijačo
 • tehnične izdelke
 • avtodele okoli vašega kraja
 • zaščitna sredstva (maske, razkužila)
 • darila, rože, cvetje, šopki
 • igrače
 • pisma, pakete in ostale pošiljke
Dostava paketov na dom
Dostava naročil iz interneta do vašega praga. Embalaža za dostavo blaga je ponavadi odporna na osnovne vremenske pojave, udarce in razsutje notranjosti, vendar je včasih potrebno dostavljalce posebej opozoriti, da dostavo opravijo na varen način. Kartonska embalaža in škatle za dostavo lahko shranite in jih uporabljate za različne kratkotrajne in dolgoročne namene.

Z novimi obdobji karantene se ljudje veliko bolj previdno odpravljajo v trgovine  in si naročijo dostavo na dom . Naročeno blago ali hrana je vedno varno zapakirana v dostavno škatlo, ki je ponavadi iz kartona in ima poslikave z blagovno znamko trgovca. Škatla je zaprta s selotejpom. V škatlo priložijo zaščito pred udarci, da se občutljive stvari ne poškodujejo.

Dostavna embalaža
Paket, ki se dostavlja mora biti med prevozov primerno zaprt. V primeru, da vam dostavijo paket s tehničnim blagom v odprti embalaži morate podatki reklamacijo, saj so vsi paketi zavarovani in vam pripada odškodnina.

Pošta : kako naročim dostavo?

Naročilo dostave poteka na več načinov:

 • prek spletne strani trgovca oziroma njegove spletne trgovine ,
 • prek spletnih portalov, kjer deluje tgovec in ostali v okolici ,
 • po telefonu,
 • v delovnem času vaše pošte in v bližini,
 • po elektronski pošti.
Dostava predmetov velikih dimenzij
Dostava predmetov velikih dimenzij in teže se izvaja s tovornjaki in se v primeru zares velikega tovora organizira kot izredni prevoz. Tako se dostava opravlja za istega naročnika tudi preko več držav.

Kako dolgo traja dostava?

Od trenutka naročila do dostave na vaš dom lahko mine različno veliko časa. Pri dostavi hrane je pomembna hitrost in ta znaša pod 1 uro. Če naročate tehnčne izdelke niso nujno na zalogi , zato jih mora spletni trgovec še naročiti iz skladišča pri uvozniku.

hitra dostava
Hitra dostava paketov po Sloveniji! babycenter dostavlja. Prav tako Mercator (Tortilja čips v ozadju). Slovenski trgovci potrebujejo v povprečju 4 do 14 dni, da dostavijo naročeno blago. V primeru naročila hrane se v izjemnih situacijah (kot je npr korona virus) čaka na dostavo tudi po 2 tedna. Upajmo, da se naši trgovci kmalu izboljšajo in takrat bomo naročali dostavo le še prek interneta, saj bo predvideni čas dostave špecerije primerljiv s časom dostave halo pice.

Hitra dostava

Najhitrejša oblika dostave je hitra dostava. Zlasti v primeru, ko se nam mudi in želimo naročeno robo čim prej. Hitra dostava deluje na principu hitre dobave iz skladišča, ki je v bližini . Blago mora biti na zalogi, kar preverite pri prodajalcu in vaša lokacija ne sme biti preveč oddaljena.

Dostavni kombi
Dostava se izvaja v veliki večini s kombiji, v katere je možno naložiti več paketov in jih nato razvažati znotraj mej občin in v primeru dovoljenje tudi širše.

Dostava v službo ali v šolo

Z dostavo v službo ali v šolo dostavljalci nimajo težav, v kolikor ustanova dopušča njihov vstop v prostore. V nasprotnem primeru lahko naročite dostavo na ulico ali avtobusno postajo.

Dostavni kombi
Lahki tovorni kombiji imajo nosilnost tudi več sto kilogramov tovora. Zaradi manjših dimenzij lahko zlahka manevrirajo po urbanih površinah v okolici poslovnih središč in šol ter fakultet.

Dostava med občinami

Med občinami je možna dostava, ko je prost pretok. V primeru blokade prometa zaradi preprečevanja širjenja epidemije imajo dostop čez meje občin le zaposleni z delovnimi nalogami in vozila posebnega pomena.

Ipa policija nalepka
Osebni avtomobili z nalepko IPA (Mednarodna zveza policistov) naj bi imela olajšan prestop mej občin in manj težav na policijskih kontrolah. Nalepko za nemoteno dostavo lahko dobijo zgolj policisti in njihovi ožji družinski člani, ki uporabljajo avto, katerega lastnik je policijski uslužbenec. V zadnjih časih se z IPA nalepko pojavlja čedalje več osebnih avtomobilov, katerih lastniki niso člani IPA federacije in so nalepko pridobili po vezah pri policijskih uslužbencih ali kar na internetu (eBay) – v tem primeru je vprašanju verodostojnosti nalepke, kar mora policijska kontrola vedno znova preveriti, ko ustavlja avtomobil, ki dostavlja med dvema občinama.

Poišči z dostava povezane storitve : Dostava pošte, Dostava za gradnjo in stanovanje, Dostava goriva, Dostava hrane in pijače, Dostava daril, Dostava iz trgovin, Dostava 247, Dostava cigaret, Dostava hrane za živali, Dostava blaga, Dostava do vrat, Dostava šolskih potrebščin, Dostava za zdravje in osebno nego, Dostava denarja, Brezkontaktna dostava

Poišči dostava v bližini mest:

Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj, Postojna, Koper, Nova Gorica, Novo mesto, Murska Sobota, Krško